LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

ADKOMST

Isfjorden omfatter turområde fra fjorden til høyfjellet. Her er det mulig å starte turen i boligområdene i Isfjorden. På sommeren er det bomvei opp til Kavlisetra fra Øvre Kavli, og skytebana på Hatlen er også et godt startpunkt. På vinteren kan en starte på skytebana (helårsåpen vei) eller på parkeringsplass Øvre Kavli. Dalsbygda nås gjennom bomvei il Erstaddalen, Grøvdal med bomvei inn i Søredalen. Fra syd kan området nåes fra veien inn i Sandgrovbotn.

GREIT Å VITE

Alle bomveiene og også veien inn i Sandgrovbotn er vinterstengt. Fra nord er det veldig bratte heng som må passeres for å komme inn eller ut av høyfjellsdelen av området, og disse kan være rasutsatt. Tryggeste adkomst inn i området på vinterstid fra nord er via Unhjemsbotten og over Bjørnabottshøgda. Store deler av området er vernet gjennom Dalsida Landskapsvernområde.

MER INFO

Dovrefjell nasjonalpark

Utsikt Grøttavassbu, Foto: Sandra Wolgast

Isfjorden består av populære turområder både sommer og vinter. Kavli-området gir deg opplevelser på stille stier i mektig natur. Majestetiske topper er populære turmål på vinterstid, mens dalførene i området gir deg følelse av å være lengre borte fra bebyggelsen enn hva som er tilfelle. Den korte bomveien opp til Kavlisetra tar deg rett inn i et utall turmuligheter, hvor hytter, fiskevann og bratte fjellsider er ingrediensene. Grøvdal/Dalsbygda-området omfatter
både dalene mot nord og høyfjellsområdet som strekker seg inn mot Sandgrovbotnen. Dalene har flere flotte områder langs elvene, og bomveiene er velegnet for sykling for både store og små.
I høyfjellet er det et stort antall hytter, og mange av disse er åpne og tilgjengelige. Det er et flott område for fiske og jakt, eller bare for å gå tur. Høyfjellet har vært brukt i uminnelige tider til fangst, og det er mange spor etter dette.