LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D
FINN
WEBKAMERA
Rådhuset, mot Grand Hotell og Romsdalen, oppdatert 14.09 19:02 (romsdal.com)

Store Trolltind

Kilde: Norsk Tindemuseum/Arne Randers Heen

Store Trolltind

Da Carl Hall gjorde 1 ste best. av toppen i 1882 sammen med Matias Soggemoen og Jon Venge, sier han i D.N.T. Årbok at de bygde en stor varde. Det er uvisst om de la igjen noen beretning.
Da jeg var der for første gang 1930, var varden delvis ramlet ned. Inntil da hadde det vært ca 35 turer på toppen av ialt ca 75 personer. Det lå noen navnesedler i en tobakkeske. Jeg brakte opp en kasse og protukoll i 1935 ajourført fra 1 ste best. I 1943 var jeg oppe med et følge på 14 mann med materialer til en liten hytte på toppen. Protukollen holdt seg fint i mange år når kassa ble satt opp på benken i hytta. Men en lemenn eller mus hadde gnaget gnaget hull i kassen og "smakt" på boka.
I 1978 hadde noen utlendinger vært der, og de hadde satt kassa ned på jordgrunnen. Da det om vinteren fauk inn snø, ble kassa og boka gjennombløt. Da en danske kom der året etter, var sidene sammenklistret. Han tok med seg boka ned til meg. Jeg løste opp bladsidene og tørket dem. Boka har jeg no hjemme,- reparert.
I 1940 var ingen på toppen. Jeg var der året etter med en kunstmaler, han tegnet på det tomme ark en skisse av Trolltindene med krigsfly svevende over.
Før 1914 var der 15 turer med 30 personer, og før 1940 ca 95 turer med ca 210 pers. Ny bok er lagt opp.