LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D
FINN
WEBKAMERA
Wenaasgruppen, Vollabukta, oppdatert 14.09 19:11 (romsdal.com)

Hopping i Trolltindene 1980 - 1985

Kilde: Norsk Tindemuseum/Bodil Roland Heen

I juli 1980 kom det 4 finske fallskjermshoppere til Åndalsnes for å hoppe ut fra Trollveggen. De hadde med seg venner, og blandt dem den verdenskjente fotograf og fallskjermshopper Carl R. Boenish. Han skulde filme når de 4 finner hoppet ut fra Brurskardet, (en film som no er vist i T.V. i mange land)
Jorma Øster var den første som gjorde det dristige spranget, og de 3 andre fulgte etter.

Ikke mange uker etter fulgte et svensk parti, og så et par norske partier, blandt dem den første dame, Venke Moe, hun gjorde sprang nr. 11. Til i dag i 1985, er der foretatt omkring 200 hopp fra Trollveggen, de fleste fra Brurskardet, men også en god del fra Trollspiret. I alt har 3 personer mistet livet i veggen.

Carl og Joan Boenish satte verdensrekord fra fjell, ved å hoppe ut fra Trollspiret i 1984. Dagen etter omkom Carl Boenish ved et sprang fra Stabben.

En ny verdensrekord er satt i år, fra en liten hylde enda høgere oppe i Trollspiret av John Mjøen fra Oslo, som sies, at faldet var 1350 m. rett ned.

Foruten Carl R. Boenish har en svenske og en finne mistet livet i 1985 med en ukes mellomrom, ved sprang fra Bruraskaret.