LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D
FINN
WEBKAMERA
Berillvatnet, mot Taskedalshornet, oppdatert 28.03 14:25 (romsdal.com)

Romsdalsfjella

Romsdalsfjella er et av de mest spennende turterreng i Norge. Området strekker seg fra fjæresteinene ved Romsdalsfjorden til de høyeste fjellene på nordvest-landet. Her er Nord-Europas høyeste fjellvegger, her er noen av landets beste lakseelver, her er flate høyfjellsvidder og her er frodige furumoer. Området har sjelden stor variasjon og gir fantastiske muligheter til friluftsliv på mange plan. Her kan man velge mellom fjordlandskap med slake åsrygger og skoger i nord og vest, og et flott høyfjellsterreng i øst og syd.

Kontrastene mellom fjord og fjell er slående. Fjellturen kan gjerne begynne ved havet for så å ende opp høyt til fjells – uten at det trenger å ta mange timer. Mange av områdene har et sterkt villmarkspreg til tross for at de er lett tilgjengelig. Du kan fint rekke en tur på de høyeste toppene og likevel være tilbake til middag. I tillegg er det mulig å vandre i dagevis inne i fjellet. Her er mange åpne hytter. Mange av disse ligger også ved gode fiskevann, og enkelte er utstyrt med både båt og fiskeutstyr.

Raumabanen fra Dombås til Åndalsnes er i seg selv en spektakulær naturopplevelse, og en fantastisk inngangsport til området. Ellers er adkomst enkel fra øst via E136 gjennom Romsdalen. Nærmeste flyplass er Årø i Molde, som ligger bare én time fra Åndalsnes. Fra Vigra i Ålesund er det ca to timers kjøring.

Målsetningen er at denne portalen skal gi et enda bedre innblikk i hvor fantastiske naturopplevelser området har å by på, og samtidig gi nyttig informasjon som kan gjøre turopplevelsen enda større. . .