LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D
FINN
WEBKAMERA
Skorgedalen, Fuglehaugen, oppdatert 22.06 21:09 (romsdal.com)

Romsdalseggen

Romsdalseggen fra åpningen av Norsk 
Fjellfestival, foto Tarjei Husøy

Turen over Romsdalseggen går midt i Norges vakreste fjellverden – med en utsikt som kan ta pusten fra den mest erfarne fjellvandrer: Her er fjell og fjord, tinder og fosser på alle kanter.

Romsdalseggen gir enkel adkomst til unike opplevelser og spektakulær utsikt til Norges tindehovedstad Åndalsnes, til Rauma elv i dypet av Romsdalen, til Trollveggen og trolltinder – og helt ut til Molde og storhavet i vest. Like bak horisonten ligger både Atlanterhavsveien og Geirangerfjorden.

Romsdalseggen er balkongplass til et drama hvor aktørene er de villeste fjellene i Norges land. Etter hvert som man beveger seg langs eggen opptrer de en etter en: Kongen, Dronningen, Romsdalshorn, Store Trolltind Store Venjestind... For ikke å snakke om Trollveggen med tanngarden av forrevne trolltinder. Som bakteppe skimtes Trollstigen, Molde by, og Norskehavet.

I 2017 starter daglig busstransport inn til starten i Vengedalen fredag den 30. juni. Bussen går fra Åndalsnes Skysstasjon kl 9.30, og i perioden 1. juli til 12. august er det i tillegg en ekstra avgang på fredager og lørdager kl. 12.00.

Billetten inkludert buss og kart med turbeskrivelse og kan kjøpes her: Billetter online. Ved spørsmål ring Turistkontoret 71 22 16 22.

Her er det gitt litt mer praktisk informasjon om turen over Romsdalseggen.

Turbeskrivelser

Mer informasjon

Varden på Blånebba med Klauva og Kjøvskardtind bak, Foto: Fred Husøy Oppstigning til Romsdalseggen med Hornet og Trolltindene i bakgrunnen, Foto: Iver O. Gjelstenli Stien over Romsdalseggen mot Romsdalsfjorden, Foto: Iver O. Gjelstenli

MMS bilder

Når du går Romsdalseggen kan du sende inn bilder fra din mobil som vises her på romsdal.com. Send bilde til nummer 2242 og start meldingen med eggen. MMS bildene kan du se her.