LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D
FINN

I sorteringsfeltet over vil du kunne sortere fjelltoppene i Romsdalen etter høyde

Fjell

Romsdalen har fjell i alle fasonger og høyder, fra små koller og åser til noen av de bratteste av fjelltoppene i Norge. Noen er kjente som Romsdalshorn og Kyrkjetaket, mens andre er mindre kjente. Det høyeste fjellet i Møre og Romsdal - Puttegga - ligger i Romsdalen.

Åndalsnes med Hornet og Store Trolltind, Norafjellet i midten, foto: Roms

Felles for alle fjell, er at de er mulig å bestige, selv om lengde og vanskelighetsgrad varierer veldig. Hver turgåer må derfor vurdere egen ferdighet og forholdene den enkelte dag, før han velger fjell som skal bestiges.

Mange av fjella har ulike navn i ulike bygder. Noen har også ett navn på kartet, men det i dagligtale blir brukt en forkortet utgave av navnet. Enkelte fjell har navn etter utseende, noen etter personer og andre med grunnlag i sagn og historier.

Les mer under hvert fjell, og kom gjerne med utfyllende opplysninger til info@romsdal.com.

Høyde over 1500 moh

Puttegga er høyeste fjell i Møre og Romsdal, det ligger innerst i Puttbudalen og er et grensefjell mellom Rauma og Norddal. Det er registrert tolv fjell over 1800 meter i Romsdalen. Disse høyeste fjellene ligger i Brøstdalen og i Sandgrovbotn.

Det er registrert 87 fjell med høyde over 1500 meter. Mange av de kjente Romsdalsfjella ligger i denne høyden. Romsdalshorn er 1550 moh, mens Venjestind er 1852 moh og Breitind 1797. Det er i hovedsak fjella i området Medalen, Isfjorden mot Eikesdalen / Sandgrovbotn, Trollstigen mot Valldal og Innfjorden som ligger i denne høydegruppen.

Høyde mellom 1000 og 1500 moh

Fjella på Nordsida og i Måndalen/Vågstranda ligger i hovedsak i denne gruppa. Tarløysa er 1086 moh og Måsvasstinden er 1385 moh. Kjente fjell i Måndalen/Vågstranda som Prosten er 1263 moh, Øspetind er 1228 moh og Trolltinden er 1241 moh.

Høyde under 1000 moh

Mange av fjella som ligger langs fjorden er i denne høyden.