LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D
FINN

Velg turer etter ønske i sorteringa over. Velg om du vil gå etter merka tursti eller du vil gå etter stier som krever egen orientering etter kart. Fotturer er gradert ut fra vanskelighetsgrad i grønn, blå, rød og svart. Les mer om stikvalitet og graderingene her.

Fotturer

Turområdet Romsdalen byr på slake turer nede i dalene, flotte famileturer i fjellet og en rekke toppturer til de fantastiske fjellene. Turene er av alle vanskelighetsgrader og lengder, og det finnes også en rekke åpne hytter som gjør det enkelt med flerdagersturer i fjellet.


Kjekt å gå sammen på tur !, foto: Sandra Wolgast
Over tre hundrede ruter er beskrevet i portalen med turbeskrivelse, bilder, gradering og kategorisering. Det er også mulig å få turene vist i en 3D modell. Merk at det er turruter som blir presentert, for å vite om det er sti på turen og om det finnes merking, så må du sjekke på hver enkelt tur eller bruke sorteringa.

Været skifter raskt, så på alle fjellturer og toppturer anbefaler vi kart /kompass eller GPS for å finne fram, samt vindtøy og lue.

Toppturer

Turer som er lagt opp for å føre deg raskest mulig til en topp. Som oftest bratte turer.

Fjellturer

Turer som bringer deg opp i snaufjellet. De kan føre enten til et fjellvatn, til ei hytte eller det kan være ruter mellom ulike steder og bygder som har vært brukt i årtier.  

Skogsturer

Turer som går langs veger og stier i skogslier.

Turer langs veg

Turer som følger bilveger og skogsbilveger. Stort sett egnet for rullestol og barnevogn, men kan ha noe høydeforskjell. Sjekk på hver enkelt tur.

Turer uten bil

Det er laget en oversikt over turer som en kan ta fra Åndalsnes uten bil. Disse finnes her.