LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D
FINN

Over kan du sortere i toppturer, fjellturer, skogsturer og lysløyper. Du kan også finne ut om det er oppkjørte spor. Skiturer er gradert ut fra vanskelighetsgrad i grønn, blå, rød og svart. Les mer om graderingene her.

Skiturer

Romsdalen byr på utrolige muligheter for turer på ski. Her er klassikere som toppturene Kyrkjetaket, Blånebba, Nonstind m.m. og en rekke andre mindre kjente topper.  I tillegg til toppturene byr også Romsdalen på en rekke flotte fjellturer i høgfjellet.


På veg opp mot Steinberget, Kirketaket i bakgrunnen, foto: Bjørn Sverre Haugdal
I denne portalen presenteres turene med turbeskrivelse, bilder og med gradering og kategorisering. Velg tur etter egen forutsetning og værforhold den enkelte dag.  For alle turer må rasfare vurderes.  
Skisesongen kan være lang i Romsdalen. Noen turer er fin når den første snøen legger seg, etter at snøen begynner å sette seg utover våren åpner mulighetene seg for lange skiturer der man bare kan lange ut innover snaufjellet for å ta en topp noen timer inne i fjellheimen, eller man kan bære skiene opp lia for å ta topper som er vanskelig å nå tidligere på vinteren. Når Trollstigvegen åpner i mai / juni blir det mulighet for en masse skiturer. Det er også mulig å få turene vist i en 3D modell.

Toppturer

Turer med bratte stigninger og fine nedkjøringer. Det anbefales minimum fjellski med stålkanter samt skifeller  til disse turene.

Fjellturer

Fjellturer har ofte en kombinasjon av lengre flate distanser og noen brattere parti. Anbefalt utstyr er fjellski, men lettere eller tyngre utstyr kan nyttes.

Skogsturer

Turer i skogsterreng.

Lysløyper

Korte trimløyper med lys.