LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D
FINN
WEBKAMERA
Berillvatnet, mot Taskedalshornet, oppdatert 22.02 16:50 (romsdal.com)

Fotturer fra Åndalsnes uten bil

Steinhytta 'Vår', Foto: Liv Kjølen Eriksen

Noe av det spesielle med turer i Romsdalen er at en kan bo sentralt og gjøre mange flotte dagsturer. Uten bil begrenses mulighetene noe, men det er fortsatt en rekke turer som er tilgjengelige enten til fots fra Åndalsnes, eller med buss til nærliggende områder. Her beskrives noen turforslag som en kan gjøre uten bil med utgangspunkt i Åndalsnes.

Aktuelle bussruter kan lastes ned her: Bussruter i Møre og Romsdal. I områdene under er det henvist til aktuelle rutenummer som kan brukes for å nå de respektive områdene.

Lengde og tidsangivelse er gitt fra parkeringsplass, det kan være inntil 30 min ekstra til denne fra busstopp.

Tur Tid en veg Resyme
Åndalsnes området
Romsdalseggen 7 t En av de flotteste turene i Romsdalen langs eggen fra Blånebba til Nesaksla. Flott tur, fantastisk utsikt og fint terreng å gå i. Buss hver dag fra Åndalsnes kl. 09.30.
Nesaksla 1 t 30 min Er nok den mest populære fjellturen i kommunen og starter midt i sentrum av Åndalsnes. Fin tur med jevn stigning, bratt på slutten. Fra toppen er det flott utsikt over Åndalsnes, Romsdalen og fjorden.
Mjølvafjellet 2 t 30 min Flott tur på egg og rygg videre innover etter Neskaskla. Flott topptur med storslagen utsikt.
Norafjellet 2 t Flott tur opp til et flott område med fin utsikt, og flere små tjern. Stort sett jevn stigning. Tydelig sti gjennom skogen, merket sti etter Orabotnen.
Trollstigen området (buss Åndalsnes-Trollstigen-Geiranger)
Stabbeskaret 2 t Populær tur inn til Trolltindene der en får utsikt ned i Romsdalen i skaret mellom Stabben og Semletind. Turen går mye i ur og gir et flott skue innover Trolltindene.
Mannen 2 t 30 min Populær tur inn til Trolltindene der en får utsikt ned i Romsdalen i skaret mellom Stabben og Semletind. Turen går mye i ur og gir et flott skue innover Trolltindene.
Skarfjellenden 2 t Flott tur opp ei bratt fjellside, men som følger en gammel kløvsti som ble brukt som øvelsesområde for tidligere kløvkompani.
Isfjorden området (buss Molde-Åndalsnes, rute 420 eller 423)
Isfjordseggen 8 t Fin ryggtravers som går over Snortungen, Galtåtind og Loftskardstind. Selve eggen går mellom Gatåtind og Loftskardstind. Lang tur med mye stigning samlet sett.
Kirketaket 3 t Grei topptur som går over Steinberget opp til toppen av Kirketaket. Flott utsikt hele vegen.
Husnebbu 2 t 30 min Veldig flott tur i greit terreng, først inn til Kavlisetra og så videre innover og opp til Husnebba. Fin dagsturhytte like under Husnebba. Kan være noen våte partier etter periode med mye regn.
Innfjorden området (buss Ålesund-Åndalsnes rute 681)
Grisetsetra 2 t Godt tilrettelagt tur med mye historie. Følger først stien til Presten og går så nedover mot Sjølbotn og til Grisetsetra.
Grisetskolten 2 t Fin fottur opp til et flott utkikkspunkt over Romsdalsfjorden og Innfjorden. Er du heldig kan du møte basehoppere.
Karitind 2 t Bratt, men fin topptur opp til Karitinden. Turen går via Haugabotnen.
Måndalen/Vågstranda området (buss Ålesund-Åndalsnes rute 681)
Svartevatnet 2 t 30 min Veldig flott tur i et terreng som er annerledes enn de fleste andre turer i Romsdalen. Traktorveg og god sti leder slakt oppover til Svartevatnet mellom tindene, men med flott utsikt utover havet.
Blåstolen 3 t Grei tur via Sæbøvatnet til en flott topp med god utsikt over Romsdalsfjorden.
Øver Våge, Modalen 3 t 30 min Tur fra Vågstranda over fjellet til Måndalen som går på grei sti fra Raknem inn til Tverrlisetra, gjennom Modalen til Våsskaret og så ned lia til Øver Våge. Slakt terreng og lett å gå hele veien, litt utydelig sti innimellom.