LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Kammen

Tid, en vei uten pause
30 min
Lengde på turen en vei
1.7 km
Samlet stigning
47 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Åndalsnes

Rauma

Fjelltur

Merket tursti

2 moh

37 moh

Startposisjon

Åndalsnes Skysstasjon

6938078 - 432674

62.56743 - 7.69012

2 moh

Kammen

Enkel tur i sentrum av Åndalsnes som går gjennom sentrum ut til badeplassen ved Kammen og rundt Kamsodden.

Slik går turen

Start ved Åndalsnes Skysstasjon, gå opp Jernbanegata og til venstre over brua. Ta til høyre opp Sakariasgata.

Åndalsnes sentrum ble sterkt ødelagt i aprildagene 1940, og det er derfor mye etterkrigsarkitektur i byen. Garden Nes ligger til venstre i enden av Sakariasgata, og var en av gårdene som ga navn til Åndalsnes. (Den andre gården – Åndal - ligger på andre sida av Grand Hotel). Noen hus i Storgata og noen villaer på Risen sto igjen etter 2. verdenskrig.

Følg skilting til Kamsveien. Prestegården ligger på høyre side. Bebyggelsen i Kamsveien blir kalt svenskehus , og ble satt opp med hjelp fra Sverige etter 2. verdenskrig. Ta til høyre ned bakken, og følg bru over jernbane og vei – fortsett utover Ytre Kamsvei og mot Kamsodden.

Dette er et statlig sikra friluftsområde, og det er anlagt sti rundt og opp på odden. På vei mot odden passerer man en gravhaug fra Vikingetida. Fra toppen av odden har man utsikt til Romsdalsfjorden, Romsdalseggen, Vengetindene, Romsdalshorn, og industriområdet på Øran. Kamsodden har båthavn og badeplass, og er et populært friområde på sommeren. På 1970-tallet ble det bygget to oljeplattformer på Øran, disse skulle brukes i Nordsjøen.

3D skisse av Kammen