LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Olaskarstinden

Tid, en vei uten pause
2 t 30 min
Lengde på turen en vei
4.2 km
Samlet stigning
1056 m
Sti/tråkk
Sti
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Venjesdalen

Rauma

Topptur

Sti

725 moh

1 536 moh

Startposisjon

Venjesdalen

6930246 - 438377

62.49814 - 7.80387

728 moh

Olaskarstinden

Topptur som går innerst i Vengedalen, opp til Olaskarsvatnet og videre til toppen av Olaskarstind langs østryggen.

Slik går turen


Start ved parkeringsplass helt øverst i Venjesdalen, ved skilt til Dalsida Landskapsvern område. Følg tydelig sti fram til Hornvatnet. Følg sti langs rundt vatnet et lite stykke og ta deretter opp sti som krysser oppover Hornura, ca. 100 m til høyre for elva fra botnen mellom Romsdalshornet og Olaskardstind.

Øverst i Hornura går det over til litt enkel klyving opp svaene som leder opp til botnen, og stien er merket med rød maling. Det er viktig å følge stien til høyre helt til en er på høyde med botnen, og ikke ta av til venstre for tidlig. Det står varder innover mot botnen som en skal se før en tar av fra stien opp mot Romsdalshornet.

I botnen krysser en elva, og følger merket sti som går oppover en rampe på siden ut mot Venjesdalen. Rampen leder helt opp til flata før vatnet. Fortsett innover til vatnet.

Gå rundt vatnet på venstresiden og tilbake til østryggen på Olaskarstind. Følg ryggen oppover til toppen, noe småklyving, men ingen utsatte passasjer.

Fra toppen av Olaskarstind anbefales det å fortsette videre til toppen av Hornaksla å få kikket ned i Romsdalen. Dette er bare 15 - 20 min ekstra.

3D skisse av OlaskarstindenOlaskarsvatnet og Vengetind , Foto: Solberg