LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Husnebbu

Tid, en vei uten pause
1 t 45 min
Lengde på turen en vei
3.9 km
Samlet stigning
262 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Isfjorden

Rauma

Fjelltur

Merket tursti

444 moh

693 moh

Startposisjon

Kavliheian

6940761 - 442146

62.59311 - 7.87345

444 moh

Husnebbu

Veldig flott tur i greit terreng, først inn til Kavlisetra og så videre innover og opp til Husnebba. Fin dagsturhytte like under Husnebba. Kan være noen våte partier etter periode med mye regn.

Slik går turen

Kjør til Isfjorden sentrum (Hen) og følg skilt mot Grøvdal. Etter ca 1,5 km følg skilt til venstre til Måsvassbu, deretter bomveg mot Kavliheian som tar av i en skarp sving på Øvre Kavli. Parker på parkeringsplass i enden av Engaveien.
Følg traktorveg videre innover. Tydelig sti fortsetter etter traktorvegen, gjennom en steinmur og videre ut gjennom steinmuren i andre enden. Følg stien forbi noen hytter, og så gjennom en ny steinmur. Midt på det inngjerdede område er det noen ruiner, der det er bok.

Etter setra er det merket sti, kryss elva og ta så oppover til venstre i stigninga. Siste stykket er et slakt parti innover til hytta. Hytta er åpen, og kan gi ly i perioder med dårlig vær.

Anbefaler også å ta en tur opp til toppen av Husnebbu (ca. 15 min). Følg høyrekanten av fjellet fra hytta. Toppen av Husnebbu gir fantastiks utsikt ned i Grøvdalen og utover Romsdalsfjorden.

3D skisse av HusnebbuKalviheia og Storaksla sett fra Husnebba, Foto: Solberg