LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Kløvstien (fra Trollstigfoten)

Tid, en vei uten pause
1 t
Lengde på turen en vei
2.3 km
Samlet stigning
424 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Trollstigen

Rauma

Fjelltur

Merket tursti

283 moh

679 moh

Startposisjon

Trollstig foten

6926535 - 431660

62.46367 - 7.674993

290 moh

Kløvstien (fra Trollstigfoten)

Kløvstien er den gamle ferdselsvegen mellom Romsdal og Sunnmøre, og byr på en flott tur i fantastiske omgivelser ved siden av Trollstig vegen. Dette er den korteste varianten.

Slik går turen

Kløvstien kan gåes i flere ulike lengder, avhengig av hvor en vil starte. Dette er den korteste varianten, og starter på utkikksplassen under Trollstigen (Trollstigfoten). Parker på utkikksplassen.

Fra øvre hjørne gå ned trapp og merket sti ned til elva. Kryss elva på hengebro og kryss opp ura til en møter stien fra Bøsetra. Ta til venstre og følge stien langs fjellfoten mot Stigfossbrua. De siste 150 metrene før Stigfossbrua er det ett bratt parti, sikret med kjetting.


Etter Stigfossbrua må en følge bilveien rundt to svinger, før stien tar av til venstre igjen. Stien er tydelig opparbeidet og grei å følge det siste stykket. En må krysse bilveien to ganger etter brua.


Før bilveien ble åpnet i 1936 var dette den viktigste ferdselsvegen mellom Romsdal og Sunnmøre, og de gikk bl.a. med hester og kyr til markedet på Devold.

3D skisse av Kløvstien (fra Trollstigfoten)