LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Vakkerstøylen

Tid, en vei uten pause
2 t
Lengde på turen en vei
7.6 km
Samlet stigning
336 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Brøstdalen

Rauma

Fjelltur

Merket tursti

801 moh

910 moh

Startposisjon

Tunga

6901656 - 445374

62.24266 - 7.94868

823 moh

Vakkerstøylen

Fin tur i slakt terreng langs Ulvådalsvatnet inn til Turistforeningens hytte Vakkerstølen

Slik går turen

Øverst i Romsdalen følg skilt Brøste fra E136. Etter gardsbruk deler bomvegen seg i to. Følg bomveg til venstre. Kjør vegen forbi seterområdene Horgheimssetra og Kabben og fram til parkeringsplass ved Tunga.

På parkeringsplassen ved Tunga kan du på informasjonstavler lese mer om Reinheimen nasjonalpark
og om turer i området. Denne turen går til DNT-hytta Vakkerstøylen. Dette er ei hytte med selvbetjening, eid av Ålesund og Sunnmøre Turistforening.
Fra parkeringsplassen går du over brua og videre opp en bratt bakke. Etter oppstigninga er det skilta til høyre og stien går gjennom skogen, ned en bakke og over brua ved elva Ulvåa. Husk å lukke grinda, for nå kommer du inn i beiteområdet til Ulvådalen sausankelag med nærmere 2 000 sau. Beiteområdet ble tatt i bruk i 1978. Den gangen var lia ganske gjengrodd, men nå har beitedyr skapt et åpent landskap.
Følg stien som går gjennom beiteområdet og opp til osen av Ulvådalsvatnet. Her passerer du gjeterhytta til sausankelaget.
Følg stien videre langs Ulvådalsvatnet forbi flere idyller langs vatnet og innover dalen. Turen veksler mellom å gå gjennom skog og over gamle ras. Alle rasene gikk på samme dag i 1960.
Lokalt kalles dalen og vatnet Hånådalen og Hånådalsvatnet.
Vakkerstøylen ble tidligere drevet som en betjent turiststasjon, og det var aktiv setring i området.
Turalternativ
Vakkerstøylen er et flott utgangspunkt for mange turer i nærområdet og for fiske i vatnet. Fra hytta kan du gå videre både til Øvstestøl, Tjønnebu, Grønningsæter, Muldal, Reindalsæter og Pyttbua.

3D skisse av VakkerstøylenVakkerstøylen, Foto: Turistforeningen