LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Eiafossen via Gravhaugan

Tid, en vei uten pause
1 t 30 min
Lengde på turen en vei
3.2 km
Samlet stigning
87 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Medalen

Rauma

Fjelltur

Merket tursti

30 moh

60 moh

Startposisjon

Horgheimseidet

6929188 - 436114

62.48827 - 7.76034

60 moh

Eiafossen via Gravhaugan

Turen går fra utkikkspunktet på Trollveggen opp til Gravfeltet på Horgheim, og ned igjen langs elva der den passerer mange av fossene og fine fiskeplasser i Rauma elv. På slutten passerer en gjennom Trollveggen Camping.

Slik går turen

Ta av fra E136 ved Trollveggen Besøkssenter under Trollveggen og parker på parkeringsplassen.

Stien starter fra den gule stasjonsbygningen og følger veikanten sørover til jernbaneundergangen. Fortsett ned til Rauma elv. Her passerer du gjennom et område som har gravhauger og rester etter boplasser fra folkevandringstiden - du går på historisk grunn som har vært brukt av mennesker i flere tusen år.

Følg stien videre langs elva helt ned til Trollveggen camping. Her opplever du mange flotte elvestrekninger og kulper som tusener kjører forbi hver dag, men som få vet om finnes. Her var det i tidligere tider teinefiske etter laks. Dette området var også et polulært fiskeområde i Rauma elv sin storhetstid.
Ved stor vannføring er stien uframkommelig forbi Malihølen. Da kan Eiafossen enklere nås fra Trollveggen Camping.

Når du kommer ned til Trollveggen camping, så spaser fint gjennom området. Respekter at servicebygget er for campingplassens gjester, men toalettet i kiosken får du tillatelse til å bruke. Gå langsmed gamlevegen og E136 opp igjen til rasteplassen.

Ett av mange fine stryk i Rauma elv, Foto: Kyrre Alnes