LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Skarfjellenden

Tid, en vei uten pause
2 t
Lengde på turen en vei
3.1 km
Samlet stigning
606 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Trollstigen

Rauma

Topptur

Merket tursti

862 moh

1 392 moh

Startposisjon

Alnesreset

6923047 - 430670

62.43218 - 7.65721

865 moh

Skarfjellenden

Flott tur opp ei bratt fjellside, men som følger en gammel kløvsti som ble brukt som øvelsesområde for tidligere kløvkompani

Slik går turen

Kjør Fv 63 Trollstigvegen. Parker på parkeringsplassen på høyeste punktet på Trollstigen. Her stod tidligere Trollstigen Fjellstue som måtte flyttes fordi den ble ødelagt pga snøras.

Følg godt merket sti over det flate partien, og hold litt mot høyre før en følger rygger oppover mot renne som kommer ned fra Skarfjellenden. Like før denne går det litt nedover der en krysser elva, og kommer ut på ei hylle. Her er det rester av gamle mål som tidligere ble brukt som øvelsesområde for granatkastere. Etter andre verdenskrig ble denne stien brukt til å trene kløvkompaniet i Norge.

Herfra begynner selve kløvstien, først på skrå oppover mot høyre mot renne, og så på kryss og tvers oppover. Stien følger hele tiden venstresiden av renna, men ett lite stykke går en så vidt inn i ura i renna før den svinger tilbake til venstre. Et par steder er det et par alternative stier oppover. Siste 100 meter går inne i selve renna opp i skaret.

Herfra kan en enten følge ryggen videre opp til toppen av Skarfjellenden (nordover) eller ta på skrå nedover mot høyre til Isglupen.

For å nå toppen følger en ryggen fra skaret, stien leder forbi noen små hammere. Litt ned og opp igjen før selve toppen. Her er det stupbratt ned mot Alnesdalen og flott utsikt der en bl.a. kan se mot Åndalsnes. Også herfra kan en følge ryggen nedover mot Isglupen, og derfra til Alnesdalen.

3D skisse av SkarfjellendenUtsikt mot Trollstigen, som er dekt av skodde..., Foto: Liv Kjølen Eriksen