LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Norafjellet

Tid, en vei uten pause
2 t
Lengde på turen en vei
3.0 km
Samlet stigning
913 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Åndalsnes

Rauma

Topptur

Merket tursti

49 moh

957 moh

Startposisjon

Soggeberget

6933478 - 433493

62.52630 - 7.707834

49 moh

Norafjellet

Flott tur opp til et flott område med fin utsikt, og flere små tjern. Stort sett jevn stigning. Tydelig sti gjennom skogen, merket sti etter Orabotnen.

Slik går turen

Kjør Fv 63 Trollstigen fra Sogge bru, men stopp i kryss til Brønnsletta. Parker i liten avkjørsel ved Soggeberget eller på parkeringsplassen til Trollstigen Resort. Stien går først rett inn i skogen, deretter litt bratt opp første berget. Stien blir så tydeligere gjennom skogen opp til Soggeberget der det er et flott utkikkspunkt. Fortsett langs tydelig sti opp til Orabotnen, der det er kasse med bok. I Orabotn er det flotte rasteplasser med utsikt ned til Åndalsnes. I enden av myra er det en bekk som gir drikkevatn.

Etter Orabotnen følger stien kanten av myra, til ryggen som den følger videre. Like før skoggrensen går stien til venstre ut mot neste rygg (krysser en liten botn). Stien krysser så opp denne ryggen til toppen av Norafjellet.

På toppen av Norafjellet er det flere små tjern, og en passerer disse på vegen innover.

Ned igjen er det mulig å følge en alternativ sti under Norafjellet på Orabotn-siden. Fra Orabotnen går det også en alternativ sti ned til startpunktet som kommer ned 100 m lenger inn i Isterdalen. Denne stien er noe brattere enn den via Soggeberget.

3D skisse av NorafjelletHærlig dag i fjellet., Foto: Tor Christian Jevanord