LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Snortungen traversen

Tid, en vei uten pause
5 t
Lengde på turen en vei
11.8 km
Samlet stigning
1446 m
Sti/tråkk
Sti
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Skorgedalen, Isfjorden

Rauma

Topptur

Sti

27 moh

1 225 moh

Startposisjon

Breivika

6939982 - 435383

62.58500 - 7.74208

27 moh

Snortungen traversen

Flott fjelltravers fra Breivika opp til Breiviksetra og så ryggen over Snortungen og ned igjen til Loftskarsetra. Turen byr på flott utsikt hele vegen.

Slik går turen

Parker ved traktorveg som tar opp ved elva i Breivika (merket med turskilt). Følg traktorvegen så langt denne går, og deretter sti som slynger seg bratt oppover lia til høyre for elva.

Når terrenger legger seg følger stien venstrekanten av en mur opp til Breiviksetra. Like etter muren slutter ta til høyre oppover langs en bekk og til venstre for ei hytte. Kryss under høyspenten og oppover til en Haukarhaugen. Litt dårlig sti i starten fra setra, men den blir bedre et stykke. Fra kollen følg sti innover botnen et stykke til en svak rygg som kommer ned fra fjellet til venstre. Følg så ryggen opp til toppen av Liskjefjellet som ligger rett over Breivikvatnet.

Herfra er det slakt innover til kanten mot Ljøsdalen. Ta til høyre på kanten og følg rygg videre oppover (delvis vardet). Ryggen går over Saufonnfjellet før selve toppen av Snortungen. Fra Snortungen går det ned i et skar, og så litt opp igjen til en ny topp. Herfra følges en rygg ned til venstre til skaret før Galtåtind.

I skaret ta ned i Galtåbotn og inn i midten av botn, følg elva til en kommer til en stor varde. Kryss over elva og følg varder ut på ryggen under Snortungen. Følg denne ned til skoggrensa, og deretter merket og bratt sti nedover skogen til en møter skogsveg. Følg skogsveg ned til Skytebana.

Det er også flott å kombinere denne turen med eggen fra Galtåtind til Loftskartind, og så ned til Loftskarsetra herfa via Loftskaret. Denne eggen er litt kvassere enn ryggen over Snortungen, og kalles Isfjordseggen.

3D skisse av Snortungen traversenIsfjorden, Foto: Liv Kjølen Eriksen