LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Kirketaket

Tid, en vei uten pause
4 t
Lengde på turen en vei
6.9 km
Samlet stigning
1362 m
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Isfjorden

Rauma

Topptur

Ikke merket

115 moh

1 451 moh

Startposisjon

Skytebana

6940065 - 438815

62.58633 - 7.80885

115 moh

Kirketaket

En av de store topptur klassikerne i Romsdalen, med både fin tur opp og fantastisk nedkjøring (Kirketaket heter formelt Kyrkjetaket).

Slik går turen

Parker ved skytebana ved Hatlen, alternativt på ny helårsåpen parkering ved Hellerøra (bomveg fra Øvre Kavli). Turen er her beskrevet fra skytebana, men løypene møtes ved Vårseterhjellen.

Følg løype inn til andre brua, og ta over bru med skilt til Måsvassbu. Etter brua, kort bratt opptak opp på ryggen til høyre for elvedalen. Følg ryggen opp til Vårseterhjellen.

Her møter en løypa fra Øvre Kavli, og det er normalt tråkket spor opp til Steinberget. Etter Vårseterhjellen følg gammel seterveg opp til skilt merket Kyrketaket. Ta av opp til høyre og opp sida til venstre for enden av Steinberget. Kryss oppover og opp på selve Steinberget.

Følg Steinberget til enden, der det er litt stigning siste stykket. Etter enden på Steinberget går det litt nedover, før toppryggen opp til Kyrketaket. Ca. halvvegs krysses et smalt parti, før en kommer inn på selve toppflaten mot toppen av Kyrketaket. Følg venstresiden opp til toppen. Vær oppmerksom på stor toppskavl til høyre (øst for) for varden. Toppen går i svak bue innover, og det gir en svært skummel skavl!

Ned igjen følger en normalt hovedsiden ned til Kavlisetren.

Fantastisk føre på Kirketaket, Juratind i bakgrunnen, Foto: Arnstein Salthammer Eide