LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Russersteinen

Tid, en vei uten pause
1 t 30 min
Lengde på turen en vei
4.8 km
Samlet stigning
237 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Isfjorden

Rauma

Fjelltur

Merket tursti

193 moh

396 moh

Startposisjon

Dale

6934741 - 443726

62.53933 - 7.90619

197 moh

Russersteinen

Grei tur innover Kvanndalen til steinen der en russer ble gjemt for tyske soldater under krigen. Turen går stort sett på traktorveg inn, og en alternativ fin sti langs elva tilbake.

Slik går turen

Parker etter bakken ned til elva (like etter ferist), langs bomvegen inn Erstaddalen. Gå tilbake over feristen og følg traktorveg over elva og opp til høyre etter brua. Vegen runder ryggen og følger så slakt oppover gjennom skogen.

Følg traktorvegen til enden, deretter over en bekk og opp en morenerygg. Følg stien innover kvanndalen noen hundre meter til skilt til Russersteinen. Egen avstikker av stien fører opp til steinen, som er skiltet med informasjonsskilt.

Følg stien tilbake til hovedstien og følg denne noen hundre meter innover. En mindre sti tar av ned til venstre. Følg denne ned til en stor stein, som er en flott rasteplass og en fin klatrestein for barn.

Stien fortsetter videre nedover til høyre for elva. I bunnen av stigninga deler stien seg, ta av til høyre og etterhvert kommer en da ut på traktorvegen som følges tilbake til utgangspunktet. Turen kan gåes i begge retninger.

3D skisse av RussersteinenRussersteinen i Kvanndalen, Foto: Roms