LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Puttegga

Tid, en vei uten pause
6 t
Lengde på turen en vei
15.5 km
Samlet stigning
1364 m
Tursti
Tursti
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Brøstdalen

Rauma

Topptur

Tursti

807 moh

2 004 moh

Startposisjon

Tunga

6901672 - 445392

62.24280 - 7.94901

807 moh

Puttegga

Lang, men flott topptur til det høyeste fjellet i Møre og Romsdal. Pyttegga er en flott topp med fantastisk utsikt. Turen er beskrevet fra Tunga, men kan også gåes fra Pyttbua.

Slik går turen

Parker ved parkeringsplassen på Tunge innerst i Brøstdalen (bomveg). Gå over brua og følg grusveg et stykke til det står skilt til Pyttbua inn til venstre (her er turen beskrevet via vanlige vei til Pyttbua, men kan også gåes via fjellet.). Følg god sti gjennom skogen, langs høyrekanten av elva gjennom Puttbudalen. Lite stigning i dalen før det går litt oppover like før en passerer skoggrensa.

Etter skoggrensa kommer en helt inntil elva, og herfra er Fra elva er stien godt merket med vardet. Hold til høyre og langsmed elva i starten, før stien går litt mer til høyre for elva det siste stykket inn til Pyttbua.

Fra Pyttbua fortsett videre innover og kryss elva på bru. Etter brua hold til venstre for Putteggenden et stykke innover, før stigninga opp mot Putteggenden starter. Stein krysser litt oppover og kommer opp på ryggen til venstre for Putteggenden.

Videre innover slak rygg der stien til å begynne med går til venstre for ryggen. Når en kommer opp på ryggen vil en se toppen av Pyttegga i andre enden av ryggen. Før siste stigninga opp mot toppen går det litt ned på ryggen. Hold til høyre oppover ryggen i starten, og like før toppen krysser en over til venstre og så rett opp til toppen.

3D skisse av PutteggaPå ryggen mot Puttegga, Foto: Fred Husøy