LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Kamben

Tid, en vei uten pause
2 t
Lengde på turen en vei
4.4 km
Samlet stigning
720 m
Sti/tråkk
Sti
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Innfjorden

Rauma

Topptur

Sti

443 moh

1 102 moh

Startposisjon

Bøstølen

6923416 - 416714

62.43263 - 7.38685

444 moh

Kamben

Fin topptur fra Bøstølen som følger ryggen til toppen av Kamben, og med flott utsikt hele vegen.

Slik går turen

Turen starter på parkeringa ved Røsta seter like etter Bøstølen (bomveg). Det er mulig å gå på begge sider av Kamben opp til selve ryggen. Her er beskrevet langs stien til Litlevatnet, men en kan også gå mot Fattig og Rik. Hvis en går sistnevnet følg stien til Fattig og Rik opp i botnen og når en krysser elva skrå ut til høyre mot en klynge furutrær nederst på ryggen. Herfra er det sti.

Fra parkeringen følg vegen et kort stykke videre og ta av på sti opp til høyre rett etter brua. Følg stien til en passerer en hytte i et skogholt til venstre. Like etter hytta kryss over myra opp til venstre. Litt dårlig sti i starten, men en møter etterhvert sti som krysser oppover sida opp til ryggen.

Fra ryggen er det tørr og fin sti som følger ryggen oppover, først til venstre for selve ryggen, deretter et kort stykke til høyre før en er tilbake til venstre for ryggen til en når første fortoppen.

Fra fortoppen er det slakt et stykke og litt ned, før et kort bratt parti leder opp til et nytt flatt parti. Følg stien videre innover mot hovedtoppen. Like før laveste punktet skrå opp mot høyre og følg innover mot en ur. Opp til høyre for ura og deretter skrå oppover mot høyre til en kommer opp på ryggen.

Rund første toppen til høyre og opp til første varden. Følg videre ryggen innover til varden på høyeste punktet (bok).

3D skisse av KambenOpp mot Kamben i Innfjorden med Nonsting og Middagstind over tåka bak til venstre, Foto: Roms