LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Nebba via Såtevatnet

Tid, en vei uten pause
2 t 30 min
Lengde på turen en vei
6.2 km
Samlet stigning
782 m
Tursti
Tursti
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Mittet

Rauma

Fjelltur

Tursti

406 moh

1 105 moh

Startposisjon

Skrokkensetra

6947894 - 438625

62.65656 - 7.80232

406 moh

Nebba via Såtevatnet

Grei topptur til fjell med flott utsikt mot Romsdalsalpene og havgapet.

Slik går turen

I Mittet ta av til Dale, etter 3,5 km følg Skrokkenvegen (bomveg) til parkeringsplass i enden av vegen. Følg godt merket sti retning Måsvassbu opp Skarbakken og opp på ei flate og videre til skilt til høyre med anvisning mot Såtvatnet (en ser her Måsvassbu inn til venstre).

Følg videre tydelig og godt merket sti, først gjennom noe bjørkekratt, og deretter slakt innover i greit terreng. Stien runder botnen, forbi Svartevatnet og deretter slakt oppover mot Såtevatnet. Like før vatnet krysser en elva og stien fortsetter til enden av vatnet.

Fra vatnet fortsett rett nordover til en kommer til foten av ryggen som leder opp mot Nebba. Drei vestover og deretter sørvestover oppover ryggen opp Stafjellheia. Etter et slakt parti dreier ryggen litt og bratter siste stykket opp østryggen til toppen av Nebba. Utsikten blir stadig bedre ettersom en nærmer seg toppen.

Ved Såtevatnet er det flott å ta en rast, fiske og bade før en begynner på stigninga opp mot Nebba. Det er mulig å leie båt (kontakt grunneierlaget).

3D skisse av Nebba via SåtevatnetUtsikt mot vest fra Nebba, Foto: Roms