LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Rampestreken

Tid, en vei uten pause
1 t
Lengde på turen en vei
1.6 km
Samlet stigning
515 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Åndalsnes

Rauma

Fjelltur

Merket tursti

25 moh

537 moh

Startposisjon

Åndalsnes

6937650 - 432732

62.56360 - 7.69142

25 moh

Rampestreken

Turen opp Romsdalstrappa til det nye utsiktspunktet ved Rampestreken er på kort tid blitt en av de mest populære trimturene i området. Turen er godt tilrettelagt og byr også på fine opplevelser i fine omgivelser.

Slik går turen

I rundkjøring ved Åndalsnes følg skilt til sentrum. Parkeringsplass for noen biler ved startpunkt, Alernativ parkering på Rauma Samfunnshus eller Rauma Kulturhus som ligger 5 min herfra.

Start ved parkeringsplassen under Nebba og følg merka tursti opp til Nesaksla. Stykket opp til Nebba er uten trapper og med håndlist, slik at de aller fleste kommer seg hit. På Nebba kan du nyte utsikta over Åndalsnes. Litt lenger opp ligger grindbygget. Her er det mulig å ta en pause med tak over hodet og nyte utsikta oppover Romsdalen og mot fjella i Isterdalen. Du kan se helt til Trollstigen.
Følg stien videre etter ryggen. Noen partier har mye røtter som kan være glatte, og det er derfor satt opp håndlister. For å hindre at stien brer seg ytterligere, anmoder vi folk om å følge lista og ikke trekke videre ut i terrenget. Oppe ved Andersmyra, som er et populært trimmål, er det hvilebenk.
Videre er det mye stigning, så trappene er bratte. Når du runder opp berget, kommer du til utsiktspunktet Rampestreken som gir gode muligheter for ekstra utsikt og fotografering - turmål/Stikk Ut koden ligger i kassa ved inngangen til Rampen.

Videre oppover er det flere trapper som byr på mange flotte utsiktspunkt.

3D skisse av RampestrekenSherpaer arbeider med oppgradering av stien, Foto: Roms