LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Høgnosa

Tid, en vei uten pause
2 t
Lengde på turen en vei
3.9 km
Samlet stigning
835 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Isfjorden, Venjesdalen

Rauma

Fjelltur

Merket tursti

9 moh

837 moh

Startposisjon

Furulia

6938428 - 438101

62.57152 - 7.79555

9 moh

Høgnosa

Flott tur som går på traktorveger opp ved siden av Litle Hesten og opp til Høgnøsa som er et flott utkikkspunkt over Isfjorden. Godt merket sti.

Slik går turen

Parker ved slalombakken i Furulia, alternativt ved fotballplassen i Isfjorden. Følg nedre del av lysløypa til norvestre hjørne av fotballbana, der stien oppover lia starter (skiltet). Følg stien oppovergjennom skogen, den krysser en traktorveg flere ganger. Etterhvert kommer den opp til ei lita hytta på en gammel setervoll.

Passer hytta og fortsett oppover til høyre etter hytta. Stien følger en fjellrygg oppover til ei lita myr som krysses, og så en ny fjellrygg oppover til foten av Lillehesten. Følg lia til høyre for Lillehesten til elva som krysses. Etter elva går stien på skrå over til andre siden av botnen, der en møter stien fra Venjesdalen. Stien til høyre går til Høgnøsa og Åndalsnes, mens stien til venstre går til Venjesdalen.

Følg stien til høyre opp gjennom ei ur og rund så en fjellrygg på kanten til varde med flott utsikt over Isfjorden og Romsdalsfjorden.

Varden, Foto: Solberg