LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Raudstølsetrene

Tid, en vei uten pause
1 t 15 min
Lengde på turen en vei
3.2 km
Samlet stigning
345 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Sandgrovbotnen, Verma og Vermedalen

Rauma

Fjelltur

Merket tursti

277 moh

612 moh

Startposisjon

Verma Nærbutikk

6912477 - 451434

62.34061 - 8.06226

277 moh

Raudstølsetrene

Flott tur som følger gamle kongeveg fra Verma til Rødstølsetrene. Her er ei stor og flott gammel seter med flott utsikt.

Slik går turen

Ta av fra E136 øvert i Romsdalen og parker ved Verma Nærbutikk.

Følg vegen opp bak butikken. I enden av vegen følger du traktorvegen fram til en undergang under jernbana. Her passerer du gården Gjerdshaugen som er et av bruka som har seter på Raudstølsætrin.
Etter jernbaneundergangen følger du en anleggsveg 50 meter og tar av på sti til venstre. Stien går med jevn stigning et stykke langs Gamle Kongeveg. Etter stigninga fortsetter stien et godt stykke sørover i slakt terreng, før det blir litt stigning opp til selve setra. Du har nå fulgt setervegen fra bruket på Gjerdshaugen.
Legg merke til det flotte steinarbeidet som er utført på alle jernbaneundergangene. Raumabanen ble åpna i 1924, og alt arbeid er utført manuelt.
Turalternativ
Fra seterområdet går det sti ned til de andre bruka som setrer her på Raudstøl.
Turen kan godt gjøres om til en rundtur, med sti videre til Kyllingsætrin, Plassasætra og ned til Verma. Du kan også fortsette videre sørøstover. Du kommer da til Brumyran og vegen innover Sandgrovbotnen. Herfra er det merka sti til Digervarden på grensa mellom Rauma og Lesja.

3D skisse av RaudstølsetreneRødstølsetran, Foto: Roms