LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Taskedalshytta

Tid, en vei uten pause
1 t
Lengde på turen en vei
2.8 km
Samlet stigning
275 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Innfjorden

Rauma

Fjelltur

Merket tursti

485 moh

729 moh

Startposisjon

Bøstølen

6923146 - 417721

62.43043 - 7.40648

485 moh

Taskedalshytta

Fin og tørr sti opp til ei fin hytte, og et fint fiskevatn.

Slik går turen

I bygda Innfjorden følg skilting Bøstølen. Man kjører gjennom hele den flotte landbruksbygda, før man tar av til høyre skiltet Bøstølen. Vegen går forbi kraftstasjon og fram til bomstasjon. Følg bomveg til Hersla, forbi Berillvatnet med Berillstølen. I krysset der veg til Bøstølen tar av til høyre, fortsetter man rett fram og forbi et hyttefelt til parkeringsplass på Tuten.

Fortsett å gå langs vegen etter parkeringa til det står skilt Taskedalen/Sjøbolet, ta til høyre mot Taskedalen. Gå ned til myra og kryss denne på utlagte steiner. Gå over ei bru og så opp stigninga mot Taskedalen på merka tursti. Hytta i Taskedalen er eid av for­en­inga For Fattig og Rik og er åpen for overnatting.
Båten i naustet er tilgjengelig for alle. Fiskekort selges i kasse på Bøstølen.
Turalternativ
En alternativ tur i området er Sjøbolet. Denne turen starter med samme utgangspunkt men ved stiskille Taskedalen/Sjøbolet tar du opp til venstre mot Sjøbolet. Fra Sjøbolet kan du også gå videre via Gjølbotnen og ned til Berillstølen.
Fra Bøstølen går det en sti til Valldalssætra. I stedet for å ta opp til venstre til Sjøbolet fortsetter du rett frem gjennom Grønnfonnbotn og Strupen, over til Valldalssætra.
Taskedalen er også utgangspunkt til de luftige toppturene Taskedalshornet og Taskedalstinden.

3D skisse av TaskedalshyttaTelttur ved Taskedalsvatnet, Foto: Fred Husøy