LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Svartevatnet

Tid, en vei uten pause
2 t 30 min
Lengde på turen en vei
6.5 km
Samlet stigning
786 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Vågstranda

Rauma

Fjelltur

Merket tursti

102 moh

876 moh

Startposisjon

Øvre Reistad

6942187 - 412260

62.60002 - 7.29101

110 moh

Svartevatnet

Veldig flott tur i et terreng som er annerledes enn de fleste andre turer i Romsdalen. Traktorveg og god sti leder slakt oppover til Svartevatnet mellom tindene, men med flott utsikt utover havet.

Slik går turen

På Vågstranda ta av E136 ned mot butikken. Vegen til Reistad tar opp langs elva som krysser gamlevegen ovenfor butikken.
Følg vegen til den tar en skarp sving til høyre over en bru. Parker etter brua. Gå tilbake
over brua igjen, følg gardsveien og senere skogsbilveien innover dalen. Følg veg til bomveg og fortsett oppover bomvegen i 2,6 km (til endes). Hold til venstre i alle kryss med grusveg, bortsett fra i siste kryss der en går rett fram. Fra parkeringa i toppen av bomvegen går det traktorveg inn til høyre, som etterhvert går over til god sti.

Følg stien som runder ryggen fram til Fjellsetra. Bok på veggen ved første hytta ned til høyre for stien.

Fortsett videre innover på oppsiden av hyttene. Stien kommer etterhvert opp på ryggen og fortsetter videre innover på høyresiden av Langfjellmyrane. Hold til venstre for Storkroken i kanten av myra. Flatt parti til enden av myra, der siste stigningen tar av opp til høyre og så videre innover til venstre. Slakt ned til vatnet på slutten, der det er bok ved ei lita hytte.

3D skisse av SvartevatnetSvartevatnet, Foto: Marit Aarset