LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Herjevatnet

Tid, en vei uten pause
30 min
Lengde på turen en vei
2.1 km
Samlet stigning
45 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Åfarnes

Rauma

Fjelltur

Merket tursti

392 moh

438 moh

Startposisjon

Nysetervegen

6947498 - 425175

62.65052 - 7.54013

416 moh

Herjevatnet

Lett tur på opparbeidet sti som egner seg for hele familien.

Slik går turen

Avkjørsel til Nysetra er merket på fra E 36 på Holmemstranda. Kjør bomvegen opp og paker på parkeringsplass ved Nysetra. Oppe på Nysetra er utsikten storslagen.

Turen går fremover langs bilvegen. Like før enden av bilvegen tar vi til venstre på stien som slynger seg slakt ned og fremover mot vatnet. Etter en lett tur med flotte omgivelser er vi fremme ved vatnet. Teppinga som vi kaller det, er utløpet av Herjevatnet. Her er det bygd ny bro over elva. Teppinga ble brukt til å regulere vannstanden i elva i gamle dager. Her kan en nyte utsikten og stillheten fra den flotte gapahuken.

Ved teppinga er det muligheter for fiske. Dupp og flue fungerer bra. Tillaget steingrue egner seg godt til kaffekoking eller pølsegrilling. Sandnes og Holm utmarkslag har et stort naust like ved Teppinga. Der ligger det to båter som kan nyttes.

Halveis tilbake til Nysetra kan en ta av til venstre på den gamle turistvegen. Stien går ned til Myrsetsetra. En siste pause tar vi på Myrsethaugen, med flott utsikt ned på langfjorden, ut til Molde og helt ut til havet i klart vær. Så er det bare å rusle opp stien til Nysetra igjen eller fortsette ned til Åfarnes.

3D skisse av HerjevatnetMålet nådd, Foto: Bente Hargaut