LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Tarløysa

Tid, en vei uten pause
2 t
Lengde på turen en vei
3.8 km
Samlet stigning
683 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Åfarnes

Rauma

Topptur

Merket tursti

431 moh

1 092 moh

Startposisjon

Nysetra

6947478 - 425157

62.65033 - 7.53979

451 moh

Tarløysa

Veldig fin tur til en av de flotteste utkikkspunktene i Romsdal. Turen gir skikkelig høyfjellsfølelse siste stykket.

Slik går turen

Avkjørsel til Nysetra er merket fra E 36 på Holmemstranda. Kjør bomvegen opp og paker på parkeringsplassen ved Nysetra. Oppe på Nysetra er utsikten storslagen. På parkeringsplassen er det normalt siste muligheten for å fylle vannflaskene på denne turen.

Turen starter ved oppslagstavla og opp til høyre mellom hyttene på Nysetra. Det er litt tungt i starten, og det kan være litt bløtt opp gjennom skogen. Fin sti følger deretter en skogrygg til høyre for myra, slakt oppover til vardene på Telen. Telen er en naturlig pauseplass med nydelig utsikt over Herjevatnet og området rundt Slemmemyrane. Nysetra ble oppdyrka på 90-tallet og ble en tid brukt som fellesbeite. Rundt Herjevatnet ligger også flere eldre seterområder.
Fra Telen starter selve oppstigninga mot første toppen, med vardet sti gjennom steinura. Hold til venstre opp ura. Etter varden på første toppen er det en flat og fin etappe. Det siste stykket følger du en kvass rygg opp til selve toppen.
Fra toppen har du panoramautsikt til romsdalsfjella og ser helt ut i havet til Ona fyr.
På toppen er det ei lita hytte der du kan søke ly om været er dårlig. Det er også mulig å overnatte i hytta. Den har fire sengeplasser og parafinovn.

3D skisse av Tarløysa Utsikt mot Langfjorden, Foto: Line Solberg