LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Mjølvafjellet

Tid, en vei uten pause
2 t 30 min
Lengde på turen en vei
5.7 km
Samlet stigning
1233 m
Tursti
Tursti
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Åndalsnes

Rauma

Topptur

Tursti

25 moh

1 216 moh

Startposisjon

Åndalsnes

6937650 - 432732

62.56360 - 7.69142

25 moh

Mjølvafjellet

Flott tur på egg og rygg videre innover etter Neskaskla. Flott topptur med storslagen utsikt.

Slik går turen

Start ved parkeringsplassen under Nebba i Åndalsnes sentrum, og følg tydelige sti opp til Aksla via Nebba. Det er lagt opp sikring på noen bratte partier, og i toppen er det to alternativer som er merket. Vanlige vei følger i hovedsak ryggen hele veien, mens Nordnesløypa tar en runde til høyre (på vei opp).

Fra hytta på toppen av Nesaksla, følg ryggen videre innover på tydelig og vardet sti. Like før ryggen svinger til høyre deler stien seg, med stien til Venjesdalen via Jamnåbotn ned til venstre. Fortsett rett fram og til høyre, et parti till høyre for ryggen før en kommer inn på ryggen igjen. Fortsett så ryggen til høyre opp på toppen av Høgnøsa der det er varde med bok før Mjelvaskaret.

Kryss over den kvasse eggen på Mjølvaskaret og fortsett oppover ryggen på andre siden av eggen. Når terrenget legger seg etter stigningen følger ruten kanten av Romsdalen mot Mjølvafjellet og den store Aakesvarden som står helt frampå kanten. Ca. 400 meter før Aakesvarden står det en mindre varde med bok.

3D skisse av MjølvafjelletRomsdalseggen., Foto: Børge Østigård