LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Store Trolltind

Tid, en vei uten pause
4 t
Lengde på turen en vei
6.9 km
Samlet stigning
1209 m
Sti/tråkk
Sti
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Trollstigen

Rauma

Topptur

Sti

704 moh

1 788 moh

Startposisjon

Stigrøra

6925425 - 431073

62.45360 - 7.66406

704 moh

Store Trolltind

Flott topptur som passerer baksiden av Trolltindene og Brukraskaret, og som gir en fantastisk utsikt ned Trollveggen og mot Åndalsnes.

Slik går turen

Følg Fv 63 Trollstigvegen. Parker utenfor kafeen på Trollstigen, i turistsesongen bruk plassen lengst borte fra resturanten. Følg gangveg som krysser elva ved bygget og mot utkikksplassen. Ta av på godt merket sti opp til høyre, like før gangvegen begynner å gå ned trapper til utkikken. Kort bratt parti sikret med kjetting leder opp til et platå med anleggsveg som leder inn mot elva som kommer fra Stigbotn.

Bratt oppstigning til høyre for elva leder opp til Stigbotn. Herfra er stien tydelig merket med varder. Følg høyrekanten av Stigbotn først, før den krysser over ura til venstrekanten av Stigbotn. Herfra er det slak stigning oppover til en rygg som følges innover til ei ny grov ur med bratt stigning. Følg vardene opp gjennom ura til terrenger legger seg litt igjen. Følg en senking i ura videre oppover til en ser baksiden av Trolltindene. Herfra følges dalen (ofte en liten bre) videre innover til frokostplassen. Frokostplassen ligger helt på kanten til venstre i laveste punktet før det går opp igjen mot Trolltindene.

Etter frokostplassen følges en rygg opp til selve ura på baksiden av Trolltindene. Kryssingen av ura er vardet, og følger i hovedsak toppen av ura like under selve berget. Opp til foten av Stabben og deretter over en del av ura med veldig store steiner. Etter dette kryss over mot foten av Trollspiret. Herfra er det opparbeidet sti (Troll Highway) som leder fram til Bruraskaret.

Etter bruraskaret er stien litt mer utydelig, men krysser et stykke bortover før en renne leder opp på selve ryggen før Store Trolltind. Stien er vardet og delvis merket med rød maling.

Steinhytta på toppen av Store Trolltind er restaurert de siste årene.

3D skisse av Store TrolltindPå Troll Highway like før Bruraskaret, Kongen til venstre, Foto: Fred Husøy