LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Helveten (rundtur)

Tid, en vei uten pause
1 t
Lengde på turen en vei
2.2 km
Samlet stigning
288 m
Merket tursti
Merket
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Åndalsnes

Rauma

Skogstur

Merket tursti

25 moh

262 moh

Startposisjon

Åndalsnes

6937650 - 432732

62.56360 - 7.69142

25 moh

Helveten (rundtur)

Fin rundtur som går via Nebba mot Bjørmosen, opp til Helveten med flott utkikkspunkt, og som kommer inn på stien fra Aksla under brannhammeren.

Slik går turen


Start på samme sted som stien til Nebba og Aksla, ved oppkjøring til øvre Risen. Følg sti opp til Nebba. Ca. 200 m over Nebba går en sti av til høyre, like ved en stor blokk i stien til Aksla (skilt til Bjørmosen). Ta av til høyre slakt nedover og følg stien som går bortover fjellsiden, omtrent i samme høyde hele tiden.

Etter ca. 1 km, like før en liten bekk, går det en sti opp til venstre (skilt til Helveten). Følg denne stien oppover til en bratt hammer. Gå først under hammeren til høyre, og så opp en rampe til venstre (sikret med kjetting). Rund hammeren ut på ei hylle, og deretter et bratt opptak (også sikret med kjetting). Dette leder opp til Helveten, som er et lite platå med flott utsikt.

Stien fortsetter videre mot venstre, slakt oppover og gjennom ei ur. Etter ura er det et kort, bratt stykke oppover, før en går til venstre mot stien fra Aksla. Like før en møter stien fra Aksla er det et flott utkikkspunkt til venstre (Bjørnafallet).

Fortsett til stien fra Aksla, og følg denne ned igjen til utgangspunktet.

3D skisse av Helveten (rundtur)Fin tur, med nydelig utsikt, Foto: Mein Kristine Kleiva