LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Strandafjellet

Tid, en vei uten pause
2 t
Lengde på turen en vei
10.5 km
Samlet stigning
611 m
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Skorgedalen

Rauma

Fjelltur

Merket

239 moh

797 moh

Startposisjon

Skorgedalen

6941378 - 430502

62.59664 - 7.64652

239 moh

07.03.2020 10:52

Strandafjellet

Klassisk og flott skitur over Strandafjellet og tilbake til utgangspunktet via Ljøsådalen. Lett tur når en kan starte med skitrekket. Flott utsikt mot Åndalsnes og Romsdalen.

Slik går turen

Veldig flott tur som gir mye for innsatsen. Fint utsikt fra toppen av Strandafjellet og mye renning i slakt terreng tilbake.

Det er mulig å starte med skitrekket opp i Skorgedalen, alternativt kan en gå opp bakkene. Fra toppen av skitrekket følg ryggen innover. Når ryggen vier seg ut i en liten dal, ut kryss over til høyre og opp flanken til toppen av Strandafjellet (det er også mulig å fortsette rett fram, og en møter da igjen turen over toppen etter ca. 500 m).

På toppen følger en ryggen videre mot øst, med utsikt mot Åndalsnes og Romsdalen. Like før en varde er det vanlig å krysse ned til venstre. En kommer da til toppen av Fiskebotnen som en følger hele vegen ned til en er på høyde med Brevikvatnet. Ta da ned til venstre og ned i Ljøsådalen.

Herfra er det normalt oppkjørt løype tilbake til skitrekket og Skorgedalen. Renning første halvdel, deretter et slakt midtparti før renning siste stykket tilbake til parkeringsplassen.

Det er også mulig å gjøre turen lengre ved enten å gå til Ingridsetra eller til Ljøsåvatnet.

På ski opp ryggen til Strandafjellet, Foto: Roms