LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Kongen

Tid, en vei uten pause
3 t
Lengde på turen en vei
3.7 km
Samlet stigning
969 m
Sti/tråkk
Sti
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Trollstigen

Rauma

Topptur

Sti

695 moh

1 618 moh

Startposisjon

Stigrøra

6925462 - 431063

62.45393 - 7.663852

695 moh

Kongen

Flott topptur til en av de klassiske fjelltoppene i Romsdalen. Bratt og utsatt terreng på slutten som krever god erfaring i ferdsel i bratt terreng, eller at en går turen med fører.

Slik går turen

Parker på Stigrøra, flere alternative ruter opp til Bispevatnet, men her er det beskrevet den som går rett opp ryggen bak fjellstua. Ta av på sti som går på motsatt side av elva for fjellstua, ved bru nedom fjellstua. Første stykke langs elva og så gjennom et lite kratt før en stigning fører opp til en åpen rygg. Følg tydelig sti som går oppover ryggen til høyre for elva, hele veien til Bispevatnet.

Fra Bispevatnet følger stien gjennom ura til høyre for vatnet, stien er merket med varder. Følg stien mot Bispen, men ta av til venstre når du er på høyde med skaret mellom Bispen og Kongen. Gå mot tydelig rygg som leder opp mot Kongen, med Isterdalen ned til høyre.

Ryggen er grei i starten, men blir ganske luftig på toppen der det er litt klyving før en kommer inn i toppflanken som leder opp til Kongen. Kryss over og følg venstrekanten av en renneformasjon et stykke, før en like før toppen av denne går over mot høyre. Toppflanken er merket med røde merker i starten og deretter varder. Like før toppen er det en vanskelig passasje mot høyre der en runder en rygg og følger ei ny renne siste stykket mot toppen.

3D skisse av KongenFlott utkikkspunkt like før toppen av Kongen, Foto: Fred Husøy