LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Dronninga via Karitind

Tid, en vei uten pause
6 t
Lengde på turen en vei
5.8 km
Samlet stigning
1511 m
Sti/tråkk
Sti
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Innfjorden

Rauma

Topptur

Sti

190 moh

1 554 moh

Startposisjon

Vikdalen

6930405 - 427742

62.49765 - 7.59744

190 moh

Dronninga via Karitind

Dronninga er en bratt og krevende tur som lønner seg å gå med kjentfolk, og de fleste vil foretrekke sikring med tau det siste stykket til toppen.

Slik går turen

I tettstedet Innfjorden ta av ved skilt Bøstølen/ Berild. Etter ca 150 m tar veg av til venstre forbi noen boliger, gjennom et gardstun og fram til bomveg Vikdalen. Følg bomvegen fram til kraftverket i Vikdalen. Like etter kraftverket ta av traktorvei som ble laget i forbindelse med rørledningen opp til inntaksdammen.

Like før veien slutter (etter en bratt hammer) er det en liten varde til høyre for vegen. Her går stien opp til høyre, forbi et bratt parti med noen hammere, og deretter jevnt oppover skogen,. Stien krysser først oppover mot høyre før den går til venstre inn i botnen, og kommer inn på høyde med inntaksdammen.

Fortsett slakt innover botnen opp til Haugabotsvatnet. Fra vatnet gå rett opp til venstre til en haug, i bunn av ei svak renne til venstre for toppen. Sti med noen varder krysser oppover til venstre for bekkefaret.. Når en kommer opp på ryggen fortsett på skrå oppover rundt ryggen, og deretter en rampe som leder opp på selve eggen.

Herfra følger man eggen forbi fortoppen og opp til selve Karitind. Fra Karitind fortsett bratt nedover på høyresiden av eggen til skaret. Fra Skaret fortsett oppover eggen og dels til høyre for eggen opp mot første toppen på Dronninga (noen varder).

Når det begynner å bli bratt krysser stien flatt til høyre for toppen rundt en rygg og inn i ei renne. Den enkleste av toppene på Dronninga er nå rett opp til venstre (litt klatring siste stykket. For å gå til høyeste toppen fortsett rundt neste rygg, over ei ur og videre rundt en rygg til. Følg neste renne nesten opp til toppen, og kryss renna i toppen. En liten rampe leder ut på en rygg som kan følges med litt klatring til toppen (sikring med tau anbefales)..

3D skisse av Dronninga via KaritindTilbakeblikk  til Karitinden på vei mot Dronninga, Foto: Solberg