LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Loftskarstind

Tid, en vei uten pause
3 t
Lengde på turen en vei
6.2 km
Samlet stigning
1135 m
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Isfjorden

Rauma

Topptur

Ikke merket

116 moh

1 196 moh

Startposisjon

Øvre Kavli

6939490 - 440176

62.58139 - 7.83555

116 moh

Loftskarstind

Grei topptur med fin nedkjøring, som også kan kombineres med travers til eller fra Galtåtind.

Slik går turen

Turen er her beskrevet fra Øvre Kavli, men kan også gåes fra Skytebana. Sporet møtes ved Vårseterhjellen.

Parker på Øvre Kavli, og følg løype som følger vegen oppover, først en liten bakke, deretter slakt til venstre, opp en sving og så flatt innover til brua. Følg vegen ca. 100 m etter brua og ta av til venstre ved skilt til Måsvassbu. Kryss over myra, og opp et kort stykke til Vårseterhjellen.

Herfra følger en videre oppover langs traktorveg gjennom skogen, og normalt er det spor opp til Skarsetra. Denne ligger like etter ei bru, ca. 500 m etter skilt til Kyrketaket (hold rett fram ved skiltet).

Fra Skarsetra følg dalen innover langs høyrekant av elvedalen. Vær oppmerksom på at det i utsatte perioder kan gå ras fra Skarven. Innerst i dalen kryss over elva og kryss deretter oppover svak botn i fjellsida opp til det laveste punktet.

Herfra er det et kort bratt parti opp ryggen til hytta Vår, og deretter 500 m videre langs ryggen til toppen av Loftskardstind.

Ned igjen kan en følge samme veg, men det er også mulig å fortsette videre over eggen til Galtåtind. En kan også kjøre ned på andre siden av fjellet, ned Ljøsådalen til Skorgedalen (tar da ned i skaret før Vår).

På toppen av Loftskardstind med utsikt mot Trolltindene, Foto: Roms