LOGG INNNY BRUKER
Topp bilde
Romsdal i 3D

Isfjordseggen

Tid, en vei uten pause
8 t
Lengde på turen en vei
14.3 km
Samlet stigning
1717 m
Sti/tråkk
Sti
JaFeMaApMaJuJuAuSeOkNoDe

Turdata

Isfjorden

Rauma

Topptur

Sti

27 moh

1 225 moh

Startposisjon

Breivika

6939982 - 435383

62.58500 - 7.74208

27 moh

Isfjordseggen

Fin ryggtravers som går over Snortungen, Galtåtind og Loftskardstind. Selve eggen går mellom Gatåtind og Loftskardstind. Lang tur med mye stigning samlet sett.

Slik går turen

I Breivika i Isfjorden kjør gamlevegen. Parker ved traktorveg som tar opp ved elva i Breivika . Følg traktorvegen så langt denne går, og deretter sti som slynger seg bratt oppover lia til høyre for elva. Stien opp til setra er merka, men resten av turen er ikke merka.

Når terrenger legger seg, følger stien venstrekanten av en mur opp til Breivikstølan. Like etter muren slutter, ta til høyre oppover langs en bekk og til venstre for ei hytte. Kryss under høyspenten og oppover til Haukarhammaren. Litt dårlig sti i starten fra setra, men den blir bedre et stykke. Fra kollen følg sti innover botnen et stykke til en svak rygg som kommer ned fra fjellet til venstre. Følg så ryggen opp til toppen av Litlefjellet som ligger rett over Breivikvatnet.

Herfra er det slakt innover til kanten mot Ljøsdalen. Ta til høyre på kanten og følg rygg videre oppover (delvis vardet). Ryggen går over Saufonnfjellet før selve toppen av Snortungen. Fra Snortungen går det ned i et skar, og så litt opp igjen til en ny topp. Herfra følges en rygg ned til venstre til skaret før Galtåtind og videre opp til Galtåtind.

Følg eggen over til Loftskardstinden og videre til steinhytta Vår. Fra skaret etter hytta kan en enten gå ned botnen eller følge ryggen hele vegen ned til Loftskaret.

I Loftskaret møter en den merkede turen mellom Måsvassbu og Kavli og følger denne ned dalen til Loftskarsetra og Vårseterhjellen. Fra Vårseterhjellen kan en velge å gå ned til Skytebana eller til Bruhaugen (vegen fra Øvre Kavli). Merket sti leder ned til begge steder.

3D skisse av IsfjordseggenVi ser over til Skarven, Kirketaket m.m., Foto: Liv Kjølen Eriksen